Aplikacija noprintZ

Novosti V2.13

Dve dobrodošli novosti sta tu.

by Tanja

Nova verzija noprintZ je že v app storih. Poleg nekaj manjših sprememb in izboljšav, ki jih sicer ne opazimo, vplivajo pa na našo uporabniško izkušnjo, je tokratna verzija opremljena z dvema novostima, ki smo ju uporabniki komaj čakali in ju bomo zagotovo opazili. No eno boste opazili takoj, druga pa ni tako zelo očitna, bo pa za marsikoga še bolj dobrodošla.

Kaj nam prinaša nova verzija?

Ena od pomembnih dveh sprememb je vizualna in to novo možnost boste opazili zelo hitro. Gre za dark mode, ki smo ga nekateri že nestrpno pričakovali. Na drugo pridobitev pa vas moramo malce usmeriti, saj ni tako očitna, gre za UPN obrazce.   

1: Dark mode

V nastavitvah sedaj lahko namesto standardnega videza izberete dark mode oziroma temni način. Marsikateremu ljubitelju temnejšega videza smo tako izpolnili željo. 

Bleščeča bela oziroma modra svetloba, ki utruja oči je pogosto razlog, da se ljudje odločamo za temni način. Sicer telefoni danes v ta namen omogočajo tudi rumenkaste filtre, ki pa resnici na ljubo marsikomu niso preveč všeč in zato še vedno raje poseže po temnemu načinu.

Ker se zavedamo, da zna biti tudi temni način naporen za oči, predvsem kadar je ozadje izjemno temno ali celo črno, črke na njem pa snežno bele, smo se odločili za prijetnejšo kombinacijo, ki je manj kontrastna in zato veliko bolj uporabniku prijazna.  

Opomba:

Ker nekateri telefoni omogočajo sistemski dark mode, ki ga nastavimo globalno oziroma za posamezne aplikacije, se je marsikdo odločil za to možnost. Zato je na mestu majčkeno opozorilo. Če se vam ob preklopu na temni način znotraj aplikacije, barve malce čudno prikazujejo oziroma je celo kakšen tekst ali gumb postal popolnoma neberljiv, potem je zelo verjetno razlog v dvojnemu dark mode-u. Včasih namreč kombinacija obeh temnih načinov, tistega izven aplikacije in tega v aplikaciji, prinese čudne rezultate. V tem primeru svetujemo, da izklopite “zunanjega”.

2: Dodajanje mesečnih računov

Za vse uporabnike, ki vestno hranite račune in vodite evidenco mesečne porabe, je ta nova pridobitev izjemnega pomena. Vemo namreč, da gre kar znaten del mesečnih financ pod kategorijo stanovanjskih stroškov. Računi za elektriko, vodo, odvoz smeti ali pa ogrevanje. Vsi ti mesečni računi imajo po navadi pripet tudi že izpolnjen UPN obrazec. 

Ker so torej ti stroški izjemnega pomena za našo analizo in seveda posledično tudi planiranje, UPN obrazci pa vsebujejo posebno, malce bolj kompleksno QR kodo, smo v novi verziji s pomočjo te kode omogočili vnašanje tudi tovrstnih računov.

Opomba:

Branje UPN QR kod je trenutno omogočeno v vseh native aplikacijah (torej teh, ki si jih naložite v Play store, App Gallery, App Store) le v web (dostop preko brskalnika) verziji zaenkrat še ni mogoče.

Imate predlog ali željo?

Kot ste verjetno že opazili, redno dodajamo nove funkcionalnosti in izboljšave. Sicer imamo sami že dokaj dobro začrtano pot, kljub temu pa pridno upoštevamo mnenja in želje uporabnikov.

Marsikateri predlog uporabnikov je bil upoštevan, marsikatero željo izpolnimo celo zelo hitro. Pogosto se nam namreč dogaja, da imamo neko funkcionalnost že v dolgoročenmu planu, uporabniki pa imate z izraženimi željami pomemben vpliv, da razvoj takšnih funkcionalnosti porinete po lestivici prioritet proti vrhu. Mi pa posledično spremenimo zapredje dogodkov in zaželeno funkcionalnost implementiramo prej, kot je bilo v prvotnemu planu. 

Zato vam s spodnjim obrazcem poskušamo olajšati kontakt z nami. Če imate kakršnekoli želje ali predloge, dobrodošli.

Prisežemo, preberemo popolnoma vse in se o vseh predlogih pogovorimo. Tako da ne bo zaman. 

OPOMBA: elektronski naslov ni obvezen, vnesite ga le, če bi želeli od nas povratno informacijo ali pa v primeru, da je predlog kompleksen in bi vas morebiti potrebovali za dodatne informacije. V vsakemu primeru pa bo uporabljen izključno v namen komunikacije v zvezi z vašim predlogom.

noprintZ digitalni račun

Brezpapirni računi so prihodnost

  • Nič več iskanja
  • Nič več neuporabnih zbledelih termo računov.
  • Enostavno povezovanje s karticami zvestobe.
  • Vsi računi v eni sami aplikaciji.
  • Prijazni okolju.
  • Enostavno uveljavljanje garancij in menjav izdelkov.