Predstavljamo naše svetovalce

Simon

Izzivi so njegovo gonilo

by noprintZ

Realist, z nogami na trdnih tleh. Gonilo njegovega življenja so cilji, ki jih vedno postavlja tako visoko, da mu vedno predstavljajo pravi izziv. Na poti do tja pridejo do izraza njegove temeljne lastnosti. Trma, vztrajnost, brezkompromisnost in tekmovalnost so tiste, ki mu zagotovijo uspeh. Od tod črpa energijo in motivacijo. Predvsem pa je zelo sistematičen, pri njemu ni nič prepuščeno naključjem. Kje sem, kam želim in kakšna je najboljša pot do tja. Temu primerno investira kar nekaj časa v analizo, možne alternative in na koncu plan. Ko je pot začrtana, pa je čas za neustavljivo akcijo, kjer je vsak korak natančno definiran. Vse ima svoj namen, predvsem pa Simon ne troši časa za kakršnekoli odklone iz začrtane poti. Zaveda se, da je vse v njegovih rokah in prevzema vso odgovornost za vse kar se dogaja v njegovem življenju.

Kaj je največji razlog, da si se pridružil noprintZ teamu?

Veliko let sem delal za multinacionalko, kjer sem večino svojega časa porabil za telefonske pogovore, potovanja in pripravo poročil. Ko je prišla priložnost sem se tako odločil, da je potovanj dovolj in da želim ustvariti nekaj novega. Zgraditi nekaj velikega.

Skrb za okolje je ena glavnih stvari, katerim bi dal prioriteto.

Katere funkcionalnosti noprintZ aplikacije si se najbolj veselil?

Najbolj se veselim, ko bom šel lahko v katerokoli prodajalno in s sabo ne bom rabil nič drugega kot le mobilni telefon ob tem pa bom popolnoma brez skrbi, da mi za uveljavljanje garancije ne bo potrebno shranjevati in iskati računa.

Če bi imel čarobno palčko, kaj je tisto prvo kar bi spremenil na svetu?

Nimam čarobne palčke, zaradi tega na to vprašanje ne morem odgovoriti. Bi pa v primeru, da bi bil Bill Gates ali kateri drug multimilijonar poskušal svoj denar porabiti za to, da bi ozavestil množice ljudi o naših dejanskih napakah, ki jih delamo kot človeštvo. Skrb za okolje je ena glavnih stvari, katerim bi dal prioriteto.

Izbiraš lahko med baletom, kvačkanjem in padalstvom. Česa bi se lotil?

Nič od naštetega. Raje bi šel na en dolg tek.

Katere dobrodelne dejavnosti bi se lotil, če bi ti čas dopuščal?

Dan je za vse nas dolg 24 ur in vsi mi si delamo prioritete kako teh 24 ur razdeliti med dejavnosti, ki nas interesirajo. Zaradi tega si ne delam utvar, da bi mi moral čas dopuščati, da bi se lotil dobrodelnosti. V preteklosti sem zbiral hrano za revnejše družine v Sloveniji, in ko smo zbrali okoli 25 ton hrane in jo želeli razdeliti med ljudi, sem se z osebnim avtomobilom odpravil delit hrano. In ko sem ugotovil, da  je polovica tistih, ki naj bi glede na socialne zavode prejeli hrano, le to zavrnilo, sem ugotovil, da bi bilo ključnega pomena, da se pomoč razdeli pravilno med tiste, ki jo res rabijo. Torej če bi imel dovolj volje, bi prvo stvar, ki bi jo naredil, spremenil sistem za dodeljevanje pomoči.

Team o Simonu

“Zelo ciljno orientiran. Zelo ambiciozen. Ko si zastavi nek cilj, gre zelo sistematično proti njemu.”

“Njegova vztrajnost in tekmovalnost ga vedno pripeljeta do tistega kar si zastavi.”

“Predvsem se nikoli ne vda. Ga pa vidim predvsem kot skeptika.”

Obstaja kakšna stvar, ki si si jo vedno želel narediti, pa je še nisi? Kaj in zakaj?

Ogromno. Določenih stvari ne smem, ker niso sprejemljive, ostalih pa verjetno, ker jih ne postavim dovolj visoko na svojo prioritetno listo. No za nekatere pa še imam čas. Ena takih je prehoditi vsaj 1.000km kitajskega zidu, kar bom tudi naredil, ko bo hčerka odšla na svoje in bom imel mesec ali pa dva, ki ga lahko namenim za tako neumnost.

Če bi lahko opisal svoje življenje z naslovom pesmi, katera pesem bi to bila in zakaj?

Ne poznam skoraj nobenega naslova pesmi, zato zelo težko izberem pesem. Lahko pa poskusom s filmom. Ne vem zakaj, ampak po glavi mi hodi The Hangover. Niti ni povezano  z mojim življenje, ampak je pa zabaven film, kar menim tudi za svoje življenje.

Brezpapirni računi so prihodnost

  • Nič več iskanja
  • Nič več neuporabnih zbledelih termo računov.
  • Enostavno povezovanje s karticami zvestobe.
  • Vsi računi v eni sami aplikaciji.
  • Prijazni okolju.
  • Enostavno uveljavljanje garancij in menjav izdelkov.

In še zadnje, kaj je tisto kar misliš, da si (seveda poleg svojega znanja in izkušenj) prinesel v noprintZ team?

Kaj bi ali kaj sem? Verjetno prinašam nek »push«, ko stvari zastanejo. S svojo trmoglavostjo naredim trenja, ki nato po večini rezultirajo v tem, da se stvari premaknejo naprej.