Predstavljamo naš team​

Maja

Moja strast: uvajanje novosti v “starokopitno” življenje

by Tanja

Redkokomu uspe, Maji je. Neskončno namreč uživa v tem kar počne in svojega dela ne vidi kot službo, temveč kot poslanstvo. Po izobrazbi sicer matematik, je takoj pristala v aktuarskih vodah in od takrat naprej plove v zavarovalništvu. Programiranje, statistika, upravljanje s tveganji in še marsikaj bi našli v njenem naboru adutov, ki jih je dodobra natrenirala v svoji 20-letni karieri, ki jo je vodila skozi bolj ali manj vse večje zavarovalnice pri nas. 

Obožuje nove tehnologije in rada odpravlja odslužene starokopitne postopke. Oseba zelo usmerjena v prihodnost že od nekdaj sodeluje pri projektih, ki korenito spreminjajo sistem. Njene vizije motivira želja, da bi bilo naše življenje lepše, lažje, bolj zabavno in predvsem bolj zdravo. 

Kljub temu, da že več kot pol življenja živi v Ljubljani, ki jo sicer obožuje, pa vedno s ponosom pove, da prihaja iz Prekmurja. Svojo avtentičnost vztrajno ohranja s prekmurskimi izrazi, kot na primer ” … me je na Barju PIKNO SUMIČ …” :). Za sprostitev se najraje odpravi na sprehod ob Ljubljanici, vse od Špice pa do Tromostovja … in še nazaj. Na tistih jutranjih po PST-ju pa ji vedno dela družbo njena kokeršpanjelka Anika.

Kako je energična Maja pristala v noprintZ in o tem, da gresta programiranje in kvačkanje očitno skupaj pa smo odkrili s pomočjo naših zvitih vprašanj 🙂

Kaj je največji razlog, da si se pridružila noprintZ teamu?

Verjamem v e-poslovanje, prepričana sem, da je to prava smer. Poleg tega pa je del, ki ga pokrivam pri noprintZ, torej zavarovanja, glede prehoda na e-poslovanje v splošnem kar v zaostanku v svetovnem merilu. Večina zavarovanj se prodaja preko agentov, ki jih praviloma srečamo enkrat letno. Le zakaj, če nakupe nekih izdelkov ali storitev, ki jih je prav tako smiselno zavarovati, opravljamo večkrat? Zavarovanja in v sklopu tega tudi podaljševanje garancij, se morajo povezovati z nakupi izdelkov in ta aplikacija je več kot idealna za tako povezovanje. Nekaj kupim in takoj zavarujem za poškodbo ali krajo. Poleg tega pa lahko dokumente še arhiviram in jih jih imam na enem mestu za takrat, ko pride do morebitne škode. Torej le zakaj ne?

Moje delo je moj hobi, pa čeprav se to še tako čudno sliši. Uživam v tem, kar delam. Ustvarjam novosti, jih uvajam v realnost ter gradim okolje, ki bo boljše za nas danes in jutri.

Katere funkcionalnosti noprintZ aplikacije si se najbolj veselila?

Nakup podaljšane garancije in zavarovanja : )

Če bi imela čarobno palčko, kaj je tisto prvo kar bi spremenila na svetu?

Odstranila bi vse smeti.

Izbiraš lahko med baletom, kvačkanjem in padalstvom. Česa bi se lotila?

Kvačkanja. Po metodi izločanja – za balet res nisem, padalstvo pa bi bilo sicer fajn, samo od tega noben drug kot jaz ne bi imel nič. Nakvačkam pa lahko kaj lušnega in komu tudi podarim. : )

Katere dobrodelne dejavnosti bi se lotila, če bi ti čas dopuščal?

Ja, tole kvačkanje bi bilo kar primerno… Sicer pa, brez heca, pogosto kaj podarim, tudi nakažem v dober namen, sploh če gre za otroke. Nimajo vsi enostavnega in srečnega otroštva, zato jim je treba pomagat, dokler in če lahko. Nekoč sem bila tudi med ustanovitelji Leo kluba v Murski Soboti, kjer smo organizirali marsikaj za otroke in mladino, ne zgolj materialne zadeve, pač pa tudi druženja, igranja, ustvarjanja.

Team o Maji

“Maja ob prvem stiku deluje mal kot en zmeden znanstvenik. Po večletnem sodelovanju z njo pa lahko potrdim, da je znanstvenica, ampak ne zmedena, temveč izjemno ciljno orientirana oseba, ki jo zanima vse in hoče razumeti vse. Poleg tega pa ima krasen smisel za humor in je delo z njo vedno v užitek.”

“Maja nikoli ne dolgovezi, temveč se vedno takoj zelo sistematično loti dela. Prvo vse dobro premisli, nato pa si “umaže” roke in zadevo potem tudi spelje. Je čisto prava Prekmurka, oštra in direktna :). Ne mara pa, da se nekdo predolgo odloča. :)”

“Zelo sistematična, polna energije, človek akcije. Zelo hitro reagira na izzive in je vedno dobre volje. Se vidi, da uživa v tem kar počne.”

Obstaja kakšna stvar, ki si si jo vedno želela narediti, pa je še nisi? Kaj in zakaj?

Nisem še bila v New Yorku. Izredno rada potujem, me je pa pot do sedaj nosila v druge konce. No, sigurno pride tudi še to.

Če bi lahko opisala svoje življenje z naslovom pesmi, katera pesem bi to bila in zakaj?

Good life (OneRepublic). Ma mislim, da mi je res lepo v tem življenju. Delam, kar me veseli, ustvarjam dobre stvari, imam krasno družino, prijatelje, se srečujem z zanimivimi ljudmi, dobro jem, potujem, uživam. 

Brezpapirni računi so prihodnost

  • Nič več iskanja
  • Nič več neuporabnih zbledelih termo računov.
  • Enostavno povezovanje s karticami zvestobe.
  • Vsi računi v eni sami aplikaciji.
  • Prijazni okolju.
  • Enostavno uveljavljanje garancij in menjav izdelkov.

In še zadnje, kaj je tisto kar misliš, da si (seveda poleg svojega znanja in izkušenj) prinesla v noprintZ team?

Veselje :). Z nasmehom na ustih in optimizmom v glavi bistveno lažje prebredeš še tako zahtevne dneve. 

*** Za konec : )

Brad Pitt ji vedno stoji ob strani

Z Majo je na sestankih včasih tudi Brad Pitt. Sicer iz kartona, a v naravni velikosti (in z nekaj več mišic). Dobila ga je ob dvajsetletnici kariere od njenih sodelavcev. Namreč njen priljubljeni odgovor ob njihovih predlogih za kakšne bonuse, povišice ali posebne ugodnosti je bil po navadi: “Tudi jaz bi imela Brad Pitta, pa ga nimam … gremo naprej.”

No, sedaj ga ima … : )