Predstavljamo naš team

Jan

Še vedno verjamem v lepši svet

by Tanja

Oseba, ki zagotovo podira mite o vase zaprtih, introvertiranih programerjih. Jan je namreč izjemno komunikativna in asertivna oseba. Pa vendar če bi morali nanj nalepiti etiketo, bi na njej pisalo “umirjenost”. Po izobrazbi matematik in je verjetno tista oseba v noprintZ teamu, ki je v najbolj oooohhhmmm stanju :). Kilometri izkušenj mu omogočajo, da vedno najde rešitev. Ker je vedno dovzeten za predloge in nove ideje, včasih kar težko reče ne in si nakoplje na glavo en kup dela … in takrat po tihem razmišljamo, da bi ga kar klonirali 🙂

Pa vendar, ko enkrat obljubi, ne odneha in ne odneha, dokler zadeve ne izpelje. Kot matematik je zelo natančen in si vedno prizadeva probleme rešiti po najbolj optimalni poti. Svoje znanje je vedno pripravljen deliti in ga prenašati tudi na druge. Predvsem pa je perfekcionist, namreč tudi ko je celoten team zadovoljen, on vedno želi stvar narediti še boljše.

Predstavljamo vam torej toplo in prijetno programersko dušo. Tokrat nas je najbolj “firbec matral” kaj si bo Jan izbral, ko mu bomo ponudili balet, padalstvo in kvačkanje. No, pa poglejmo … 

Kaj je največji razlog, da si se pridružil noprintZ teamu?

To, da iskreno verjamem v enake vrednote. Vrednote s katerimi noprintZ spreminja odnos do življenja, narave in sveta. Misel, da navkljub vedno bolj intenzivnemu kapitalizmu, ki se ne ozira na ključne vrednote, kot so pitna voda, neokrnjena narava in čist zrak, še vedno obstajajo ljudje, ki verjamejo v boljšo, čistejšo prihodnost, je nadvse vzpodbujajoča.

Če bi lahko, bi z eno potezo človeštvu dal razumeti, kako pomembno je ohraniti naravo za nas in ljudi, ki bodo živeli za nami.

Katere funkcionalnosti noprintZ aplikacije si se najbolj veselil?

Med vsemi, ki jih noprintZ ponuja, se je težko odločiti za eno. E-račun zagotovo. Nič več papirnatih računov, kadarkoli bom želel, lahko svoje dokumente poiščem in pregledam. Brez okoljskih obremenitev. Hkrati lahko na enem mestu hranim vse svoje kartice zvestobe. Kar naenkrat, vsakodnevna opravila postanejo tako zelo enostavna.

Če bi imel čarobno palčko, kaj je tisto prvo kar bi spremenil na svetu?

Živimo v svetu, kjer naravne vire izčrpavamo bistveno hitreje, kot se lahko obnavljajo. Če bi lahko, bi z eno potezo človeštvu dal razumeti, kako pomembno je ohraniti naravo za nas in ljudi, ki bodo živeli za nami.

Izbiraš lahko med baletom, kvačkanjem in padalstvom. Česa bi se lotil?

Lotil bi se kvačkanja. Sem matematik in programer, moje delo je tako ali tako še najbolj podobno kvačkanju (smeh).

Katere dobrodelne dejavnosti bi se lotil, če bi ti čas dopuščal?

Otroke, ki izhajajo iz socialno šibkejših družin, bi peljal na počitnice. Odkar imam tudi sam svoje otroke se zavedam kako pomembna je skrb za mlade. Za ljudi, ki bodo nekoč vodili naš svet. Tudi noprintZ je skrb za to. Skrb, da bodo tudi mlajši rodovi živeli v čisti naravi.

Team o Janu

“Jan vsak dan znova preseneča z energijo, voljo in delavnostjo, ki jo je pripravljen vložiti v projekt. Ne mara pa dolgovezenja, je ciljno usmerjen ter želi vedeti kje je cilj in kakšna so pričakovanja.”

“Je odprte glave in študiozen. Vedno se trudi gledati v širino. Predvsem pa mu nikoli ni težko pljuniti v roke in se lotiti dela. Všeč mi je, ker je umirjen, vedno dovzeten za predloge, ker ves čas išče nove rešitve in podaja ideje.”

“Jana spoštujem bolj kot vsakogar. Je izredno nadarjen in eden najboljših sodelavcev. Občudujem njegovo znanje in ideje. Skupaj sva delala na kar nekaj projektih in vedno sodelovala tako kot je treba. Kot človek pa je najboljši prijatelj in zares velikega srca.”

Obstaja kakšna stvar, ki si si jo vedno želel narediti, pa je še nisi? Kaj in zakaj?

Nisem še veliko potoval, čeprav je to moja velika želja. Verjamem, da sta v mladih letih delo in družina ključnega pomena, zato je to do sedaj predstavljalo moje bistvo. Upam, da mi v prihodnjih letih uspe z družino obiskati nekaj lepih kotičkov sveta.

Če bi lahko opisal svoje življenje z naslovom pesmi, katera pesem bi to bila in zakaj?

Wonderful Life. Skladba nas spomni, da živimo v čudovitem svetu, ki ga je vredno ohraniti.

Brezpapirni računi so prihodnost

  • Nič več iskanja
  • Nič več neuporabnih zbledelih termo računov.
  • Enostavno povezovanje s karticami zvestobe.
  • Vsi računi v eni sami aplikaciji.
  • Prijazni okolju.
  • Enostavno uveljavljanje garancij in menjav izdelkov.

In še zadnje, kaj je tisto kar misliš, da si (seveda poleg svojega znanja in izkušenj) prinesel noprintZ?

Svojo trmo in energijo. Željo, da stvari vedno, ne glede na to kako težke so, pripeljem do cilja.