Aplikacija noprintZ

noprintZ V2.11

V leto 2022 še boljša in v novi preobleki

by Tanja

Našo aplikacijo ves čas izboljšujemo. Dodajamo ji nove in nove funkcionalnosti in polagamo veliko pozornosti na to, da je uporabniku čim bolj prijazna in kolikor je le mogoče intuitivna. 

Kljub temu, da je naš seznam funkcionalnosti, ki jih nameravamo implementirati v prihodnjih verzijah, kar obširen, pa budno spremljamo povratne informacije s strani uporabnikov. 

Veseli nas, da je feedback izjemno pozitiven in spodbuden, tako namreč vemo, da gremo v pravo smer. Prejmemo pa tudi kakšen dober predlog ali željo. Vse tudi obravnavamo in večino tudi upoštevamo pri razvoju aplikacije. Velikokrat imajo želje uporabnikov prednost, še posebej takrat, ko se te skladajo z našim načrtom razvoja. Takrat namreč zamenjamo prioritetno vrsto in uvedemo novost prej, kot je bila prvotno zamišljena.

Kaj je torej novega?

Ker je pri uporabnikih največ zmede povzročal gumb s 3 pikicami na seznamu računov, smo tega soglasno ukinili. Obe funkcionalnosti, ki sta se skrivali pod njim (filter in dodajanje tiskanih računov), pa prestavili na bolj smiselni mesti.

Skladno s tem, je doživel svoj konec tudi lebdeč gumb na zavihku Analiza. Poleg tega smo poenostavili tudi postopek dodajanja ročnih računov in sistem izbire datuma v koledarju.

In nenazadnje, seveda najbolj očitna sprememba, splošni videz aplikacije. Ta je bil spremenjen iz dveh razlogov in sicer z namenom doseganja večjega kontrasta, kar posledično prinese boljšo vidnost v primeru močne svetlobe. Drugi razlog pa je … da tokrat že malce izdamo kaj prihaja z naslednjo verzijo … da je novi videz podlaga za dark mode, ki si ga uporabniki tako želijo.

Pa pojdimo malce bolj v detajle … 

1: NAPREDNI FILTRI

Filter ste do sedaj našli pod lebdečim gumbom s 3 pikicami. Ker je funkcionalnost zelo uporabna, pot do nje pa v dveh korakih (tap na 3 pike, tap na filter), smo jo prestavili na vrh, nad seznam računov, kjer je sedaj vedno pri roki. 

Filter pa omogoča iskanje po kategorijah, trgovcih in obdobju. Z drsnim gumbom na dnu spustnega filtra lahko iščete le med tistimi računi, ki vsebujejo garancije. Iskanje v seznamu trgovcev je po novem dinamično in veliko bolj enostavno.

Na zavihku Analiza smo prav tako lebdeč gumb za filtriranje nadomestili s filtrom na vrhu. Tudi sortiranje zadetkov filtra je po novem še bolj enostavno. Preprosto tapnete na poimenovanje enega ali drugega stolpca v seznamu, ki se nahaja pod stolpičnim ali tortnim grafom. S ponovnim tap-om pa preklaplate med padajočim ali naraščajočim sort-om.

2: SHRANJEVANJE TISKANIH RAČUNOV

Vedno več trgovcev se nam pridružuje in omogoča digitalne račune. Ker pa seveda prehod zahteva kar nekaj časa, bo preteklo še nekaj vode, preden bodo ti prevladali. 

Ker je torej danes še veliko tiskanih računov, ki jih želimo shraniti v aplikacijo, je to dokaj pogosto opravilo. Uporabniki pa so gumb pogostokrat iskali, zato smo to funkcionalnost prestavili pod noprintZ kodo. Sedaj za prejem digitalnega računa, kot tudi ročno dodajanje tiskanega, tapnemo na isti gumb. Ja, glavni centrani gumb je pravi odgovor in je zato dobil tudi novi videz.

Sam postopek dodajanja ročnih računov smo skrajšali kar za nekaj korakov.

3: DRUGE SPREMEMBE

Ko želimo filtrirati po obdobju, imamo na voljo že nekaj prednastavljenih možnosti, ki skrajšajo in olajšajo proces. Poleg teh hitrih izbir pa v spustnemu sezamu najdemo tudi opcijo “po meri”, ki zahteva malce več časa. Ker zelo pogosto pride še kako prav, smo jo izboljšali z bolj intuitivnim in krajšim postopkom izbire datumov v koledarju. 

Kot že omenjeno, izbira trgovca v spustnemu seznamu je sedaj dinamična in veliko hitrejša. Potrebno je vnesti le 2 znaka, sistem pa nam dinamično prične vračati ustrezne zadetke, katerih število seveda sorazmerno s številom vnešenih znakov pada. 

Brezpapirni računi so prihodnost

  • Nič več iskanja
  • Nič več neuporabnih zbledelih termo računov.
  • Enostavno povezovanje s karticami zvestobe.
  • Vsi računi v eni sami aplikaciji.
  • Prijazni okolju.
  • Enostavno uveljavljanje garancij in menjav izdelkov.