Predstavljamo Elpec

E-mobilnost je naša prihodnost

Vsi plusi e-kolesarjenja

by noprintZ

Predstavljamo našega partnerja, Elpec. Ponudnika e-koles, pri katerem lahko prejmete digitalni račun noprintZ, smo povprašali po koristih, ki jih ta način prevoza prinaša.   

E-mobilnost je postala zanesljiva izbira za prihodnost. Vse bolj je dostopna in vse več uporabnikov se navdušuje nad zeleno mobilnostjo. E-kolesarstvo je pomembna panoga e-mobilnosti, ki se zelo hitro razvija. Interes za vožnjo z e-kolesi je vse večji tako globalno kakor tudi lokalno. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo e-kolesa postala prevladujoče prevozno sredstvo tudi na naših cestah. Povpraševanje po električnih kolesih namreč strmo narašča. Kaj kmalu bodo e-kolesa predstavljala način mobilnosti, ki nas bo popeljala v svetlo prihodnost.

Dandanes se pomembnosti e-mobilnosti zavedajo uporabniki vseh generacij, ki za svoj nov življenjski stil izberejo prav e-kolo. Namesto z avtomobilom se lahko odpravimo na pot v šolo ali službo z e-kolesom, lahko pa se z njim odpeljemo v mesto po nakupih, na tržnico ali na obisk k prijateljem.
Z e-kolesom se seveda lahko odpravimo tudi na daljše kolesarske ture in prevozimo vse do 100 kilometrov. Premagovanje daljših poti in strmih klancev je z e-kolesom res enostavno. Vožnja je lahkotna in zabavna.

Nemški inženiring in italijanski dizajn sta ključna elementa Malagutijeve nove kolekcije e-koles. Celotna kolekcija je opremljena z Boschevimi pogonskimi sklopi. FOTO: ELPEC eBikes

ZAKAJ JE E-KOLO NAJBOLJŠA IZBIRA?

Ker je okolju prijazno

E-mobilnost predstavlja novi koncept trajnostne in okolju prijazne mobilnosti. Po podatkih organizacije “Environmental Protection Agency” je ogljični odtis avtomobilov do 40x večji, kot v primeru kolesa z elektro pogonom. Z uporabo električnih koles za kratke razdalje torej ne varujete le okolja, temveč hkrati potujete ekonomično in tiho.

Ker skrbimo za svoje zdravje

So e-kolesa res namenjena le tistim, ki si želijo ležerne vožnje? To nikakor ne drži. Čeprav motor e-kolesa nudi podporo pri vožnji, je potrebno za premik še vedno poganjati gonilke. Prednost e-kolesa je, da lahko prevozimo bistveno daljše poti in lahkotno premagujemo različne vzpone ter hkrati uživamo v naravi. Privoščimo torej našemu telesu samo najboljše!

Trekking E-kolesa Malaguti so popolna izbira za vse, ki iščejo vsestransko kolo primerno dinamičnim izletom. FOTO: ELPEC eBikes

 

Ker je vožnja zabavna

Z e-kolesi je vožnja manj naporna in hkrati zabavna. Tako lahko uživamo v opazovanju okolice in prijetni vožnji ter ne zaostajamo za fizično bolje pripravljenimi prijatelji ali partnerjem.

Ker pridemo na cilj hitreje

Vse več uporabnikom služi e-kolo kot prevozno sredstvo v službo. Kar polovica poti z avtomobilom je namreč dolgih manj kot 5 kilometrov, po raziskavi medija “Svet kapitala” pa približno 64% Slovencev do službe potuje manj kot 20 kilometrov.  E-kolo zagotavlja, da bomo na cilj prišli sveži in polni energije. E-kolo je na poti v službo popolni zmagovalec.

Ker je vožnja varna in udobna

Z e-kolesom bo vaša vožnja udobnejša in predvsem varna, saj se pri vožnji z e-kolesom pretirano ne utrudimo. Dokazano je, da je lahko prav utrujenost v določenih primerih povzročiteljica kolesarskih nesreč. V izogib temu izberemo raje e-kolo.

Ker so opremljena s sodobno tehnologijo

S pomočjo sodobne tehnologije nam e-kolo sporoča zanimive podatke o vožnji kot so prevoženi kilometri, porabljene kalorije telesa, količino škodljivih emisij in podobno.

Bosch predstavlja nov sistem Smart System, ki prinaša popolnoma novo dimenzijo e-kolesarjenja. Nov sistem je usmerjen v boljšo in bolj varno interakcijo kolesarja s celotnim pogonskim sklopom ter pomeni sinhrono medsebojno delovanja sistema. FOTO: ELPEC eBikes

V ELPEC eBikes, edinem specializiranem centru e-koles v Sloveniji, vas pričakujejo z edinstveno ponudbo e-koles in servisnih storitev. V njihovih prodajalnah v Ljubljani, Mariboru in Šempetru v Savinjski dolini imajo največjo zalogo e-koles, ki jih lahko kupite ali najamete. Pri izbiri vašega e-kolesa vam bodo prijazno svetovali. Za več informacij obiščite njihovo sodobno oblikovano spletno stran www.elpec-ebikes.com. Za navdih pri izbiri izletov pa spremljajte ELPEC-ova socialna omrežja, kjer bodo spomladi delili podvige njihovih e-kolesarjev. Dobrih idej ne bo manjkalo. Dobrodošli v svet ELPEC eBikes!

Veliko zalogo e-koles najdete v specializiranih centrih e-koles ELPEC eBikes. FOTO: ELPEC eBikes

Elpec Goes Green

Preden se podaš v nakup e-kolesa ne pozabi naložiti aplikacije

  • Račun bo pri roki, če ga boš potreboval-a
  • Z e-kolesom in e-računom smo okolju prijazni
  • K računu lahko shraniš tudi garancijo