Ministrstvo za digitalno preobrazbo

DigiVzornik

V kategoriji digitalne preobrazbe gospodarstva

by Tanja

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je podjetjem, ki delujejo v smeri digitalizacije in so na tem področju dosegla izjemne dosežke, podelilo priznanja DigiVzornik

Priznanja so bila podeljena v 10 kategorijah in sicer vse od javnega sektorja, kibernetske varnosti, gigabitne in druge infrastrukture pa vse do digitalnih kompetenc ter vključenosti. V kategoriji digitalne preobrazbe gospodarstva je priznanje ponosno prejel noprintZ. 

Svečana podelitev je potekala v kazinski dvorani SMG v Mariboru, ki je po zaslugi projektorjev in osvetlitve trendovsko zablestela v plejadi barv.

Priznanje DigiVzornik
Prejem priznanja DigiVzornik

Ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh opozarja in hkrati spodbuja

Ministrica za digitalno preobrazbo, kljub spodbudi in podpori tovrstnemu razvoju, opozarja tudi na nevarnosti, ki jih le-ta prinaša. Seveda, kot vsaka tehnologija, je namreč tudi digitalizacija lahko zlorabljena v namene kibernetskega kriminala, potvarjanja informacij, kraje podatkov … 

Lahko pa nam, kar je tudi njen namen, olajša življenje, prihrani čas in tudi denar. Marsikatero opravilo, ki ga je danes mogoče izvesti v digitalni obliki, zahteva manj časa, prihrani nepotrebne poti in poenostavlja postopke.

Mojca Štruc, Simon Kolenc, Emilija Stojmenova Duh
Mojca Štruc, Simon Kolenc, Emilija Stojmenova Duh

Digitalno barvita Kazinska dvorana

Digitalni računi

Dober primer digitalizacije so digitalni računi, saj poenostavijo proces prejema in hranjenja računa. Namreč, če ga bomo v prihodnosti potrebovali, pa naj si bo zaradi reklamacije, menjave izdelka ali pa preprosto zaradi pregleda nad stroški in cenami, ga bomo zlahka našli. Ta ne bo zbledel in predvsem ne zasedal prostora v fasciklu. 

Kljub morebitnim pomislekom glede energetske potratnosti digitalnih rešitev, pa vas lahko potolažimo, saj zelo verjetno vsi digitalni računi posameznika ne zasedejo toliko prostora na strežniku kot ena sama samcata fotografija.

Priznanje DigiVzornik
Priznanje DigiVzornik

Strokovna komisija

Strokovna komisija je pri izbiri upoštevala več parametrov in sicer naj izpostavimo, da je bila poleg inovativnosti pomembna tudi trajnost in vpliv na družbo. 

V družbi malih in tudi velikih

Znašli smo se v pisani in zelo raznoliki družbi prejemnikov priznanj. Internet Institut za zasebni 5G sistem, Zavod Risa za aplikacijo oziroma klepetalnico namenjeno osebam z različnimi ovirami, kot so invalidnost, avtizem in druge kognitivne ovire ter starejšim. Znanstveno društvo Sledilnik si je priznanje prislužilo za projekt zdravniki.sledilnik.org. Vzorčno mesto je prineslo priznanje Andragoškemu zavodu Ljudske univerze Velenje, po zaslugi platforme za spremljanje kibernetske varnosti Cyberlab pa je priznanje pristalo tudi v rokah Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Varnost na internetu je bila tudi rdeča nit projekta v domeni A1 in Taktik, ki sta priznanje prejela za projekt Spletne brihte.

Komisijo pa so prepričali tudi projekti 2 občin, ki sta skupaj domov odnesli 3 priznanja in sicer ljubljanska za Strategijo digitalnega razvoja občine Ljubljana, gorenjska prestolnica pa se ponaša kar z dvema in sicer s projektoma Katalog živil za javno naročanje ter Mestna podatkovna platforma.

Čestitke vsem prejemnikom. Ponosni smo, da smo se znašli v vaši družbi.

noprintZ digitalni račun

Naložite si aplikacijo noprintZ in pozabite na skrbi, da bi komu kupili napačno darilo.

Kdor dela, greši. In kdor nakupuje, lahko tudi. Pri tem niti dobri možje niso izjema.

Zato je aplikacija noprintZ prava izbira.